Soma Systems

SSL-suojaus nyt ilmaiseksi

Soma Systems | 9.9.2016

Ilmainen SSL-sertifikaatti webhotelliin - Let's Encrypt

Ilmainen SSL-sertifikaatti, liian hyvää ollakseen totta? Ei suinkaan!

Olemme lukeneet mediasta viime aikoina paljon miten tietoliikennettämme tarkkaillaan eri tahojen osalta, ja haluamme omalta osaltamme auttaa asiakkaitamme antamalla työkaluja yksityisyyden säilyttämiseen.

Ennen SSL-sertifikaatit olivat valitettavasti kalliita ja ne vaativat pitkän manuaalisen hakuprosessin, jolloin ne tulivat kalliiksi myös asiakkaille jotka halusivat suojata sivustonsa.

Nyt Let's Encrypt mahdollistaa SSL-sertifikaatin ja HTTPS-salauksen veloituksettoman ja automaattisen asentamisen kaikkiin Soma Pilvi -webhotellipalveluihin, ja olemme ottaneet sen käyttöön. Olit uusi tai vanha asiakas, sivustosi on SSL-valmis.

Mitä etua suojatun yhteyden käyttämisestä on?

Ensimmäiseksi tietenkin tietoturva. Kun liikenne sivuston ja tietokoneen välillä on salattu, kukaan ei voi nuuskia mitä tietoja käyttäjä lukee tai lähettää palvelimelle. Esimerkiksi verkkopankkien ja verkkokauppojen maksurajapintojen liikenne kulkee aina SSL-suojatun yhteyden läpi.

Toiseksi, brändisi saa lisäarvoa kun osoiterivillä näkyy selvästi että sivustosi liikenne on suojattu ja pidät huolta omien asiakkaidesi yksityisyydestä. Sivuston vierailija tietää paremmin että sivustoon voi luottaa.

Ja viimeiseksi mutta ei vähäisimmäksi, Google arvostaa hakukonetuloksissa suojattuja sivustoja paremmin kuin suojaamattomia. Eli SSL-suojaus auttaa myös hakukoneoptimoinnissa.

Miten voin käyttää salattua yhteyttä?

Salatun yhteyden käyttäminen Soma Pilvi -webhotellissa on helppoa - SSL on automaattisesti käytettävissä joten kirjoita vain osoiteriville http:// alkuliitteen tilalle https:// jossa s tarkoittaa salattua.

SSL-suojaus selaimen osoitepalkissa

Oletuksena vierailija ohjautuu http-versioon, mutta voit ohjata vierailijat automaattisesti https-versioon käyttämällä seuraavanlaista koodia .htaccess -tiedostossa, joka tulee laittaa sivuston public_html -hakemistoon.

.htaccess on normaali tekstitiedosto (ilman .txt päätettä), voit kirjoittaa millä tahansa tekstieditorilla ja ladata sen sivutilaan FTP-ohjelmaa kuten FileZillaa käyttäen.

RewriteEngine on

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Valmista! Sivustosi on nyt SSL-suojattu.

Mikäli tarvitset apua ohjauksen asettamisessa, ole hyvä ja ota yhteys asiakaspalveluumme.

Jaa artikkeli

Asiakaspalvelu

tuki@soma.fi
Vastaamme samana päivänä

myynti@soma.fi
Vastaamme samana päivänä

Postiosoite

Kenraalintie 12
46800 Kouvola