Soma Systems

KRACK attack - Langattomien verkkojen WPA2-salaus on murrettu

Soma Systems | 18.10.2017

WPA2-salausmenetelmää käyttää suurin osa langattomista verkoista, ja tämä tähän asti turvallinen salausmenetelmä on nyt murrettu belgialaisen yliopiston tutkijan toimesta.

KRACKattack eli "key reinstallation attack" on välimieshyökkäys joka hyödyntää WLAN-protokollan toteutusten haavoittuvuutta.

Haavoittuvuus koskee puhelimia, kannettavia tietokoneita, tabletteja ja kaikkia muita mobiililaitteita jotka kytketään WLAN-verkkoon.

Mahdollinen hyökkääjä voi saada selville haavoittuvuutta käyttäen sellaisen tiedon joka on siirretty WPA2:n avulla salatun yhteyden yli.

Miten haavoittuvuus vaikuttaa webhotelli- ja sähköpostipalveluiden käyttöön?

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että mikäli käyttäjä lähettää sähköpostia WPA2:lla salatun langattoman verkon yli hyökkääjä voi mahdollisesti kaapata ja lukea viestien sisällön ellei käytössä ole SSL- tai TLS-suojattu sähköpostiyhteys.

Asiakkaidemme tietoturva ja tietosuoja on meille tärkeää, joten kaikkiin Soma Pilvi -webhotellipalveluihin sisältyy ilman lisäveloitusta sähköposti joka tukee SSL / TLS -suojattua yhteyttä sekä viestien lähettämiseen että vastaanottamiseen. Kun käytät suojattua yhteyttä tietosi pysyvät turvassa.

Myös selainpohjaista webmailia voi käyttää suojatun HTTPS-yhteyden yli.

Tiedostot kannattaa siirtää palvelimen ja työaseman välillä vain salattua SFTP- tai SSH-yhteyttä käyttäen.

Kaikki olemassaoleva Soman toimittama ohjeistus pohjautuukin näihin turvallisiin tiedonsiirtomenetelmiin, suojaamattomia ja vanhentuneita FTP- tai Telnet-yhteyksiä ei tueta Soma Pilvi -palveluissa.

Asiakkaidemme verkkosivustot ovat automaattisesti suojattu SSL-salatulla HTTPS-yhteydellä.

Lue lisää haavoittuvuudesta Viestintäviraston verkkosivuilla.

https://www.viestintavirasto.fi/kyberturvallisuus/varoitukset/2017/varoitus-2017-03.html

Jaa artikkeli

Asiakaspalvelu

tuki@soma.fi
Vastaamme samana päivänä

myynti@soma.fi
Vastaamme samana päivänä

Postiosoite

Kenraalintie 12
46800 Kouvola